Bøger / skønlitteratur / digte

Digte fra en blondekant


Beskrivelse


Digte om livets gang i det nogle kalder for udkantsdanmark. Om naturen, om menneskene og om kærligheden til hvorfra ens verden går.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. jan. 2015

Digtsamling fra den kant af Danmark, nogle kalder udkant, men hvor der også er "hjerterum og plads". Tilgængelig for alle som læser lyrik.

Karen Zubari (f. 1953) har før skrevet viser og sange, men debuterer her med en samling digte. Hun bor i Rødby på Lolland. Digtene er samlet i vers, er delvist rimede, har titler, og hvert digt fylder fra 1 til 3 sider. Emner er bl.a. natur, mennesker og livets gang i en del af Danmark som ofte benævnes "udkant". Her er "Late night i min flække", betragtninger fra besøg i det lokale "Nærkøb", naturoplevelser i "Bøgegrønne sale" og poetiske refleksioner over tidens gang i "I tidens hjulspor" og "Tidens kissejav". Karen Zubari giver også en poetisk kommentar til debatten om udkanter i "Hvor Indkantsdanmark ender": "Jeg går en tur i digeland og klitter/ Lidt på kant med de andre i mit land...".

En samling traditionelle digte, der bestemt ikke finder sin kant i formen eller i en fornyende stil, men i sit budskabs kraft. Netop her er samlingens styrke. Karen Zubari fortæller levende tilgængeligt, og hun reflekterer poetisk med stor kærlighed til livet, som det leves for de mange af os som lever i det andre gerne kalder udkantsdanmark: "For jeg har et paradis som ingen ved/ I det hul de rynker næsen ad...".

Knud Sørensen skriver også om livet i udkanten i fx Udvalgte digte.