Bøger / skønlitteratur / digte

Digte, januar


Beskrivelse


Et digt for hver dag i januar som afspejler stemninger og indtryk en hel måned.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. okt. 2014

Forfatteren har skrevet et digt hver dag i januar, og de afspejler stemninger og indtryk en hel måned. Vil interessere alle, der følger med i danske lyrikudgivelser.

Blogger og kunstfotograf Jeppe Zabel debuterer her med en lille digtsamling, der indeholder et digt for hver dag i januar måned. "Mågerne er spredt aske på himlen", med den rammende beskrivelse indledes bogen, der er præget af det grå og mørke vejrlig, årets første måned typisk repræsenterer. Selvfølgelig præger det humør og stemning, hvor "komfortabel kedsomhed hænger i kablerne" med "mørke og kulde i forstadshelvede". Man trækker indendørs og ind i sig selv for ikke længere at registrere lyd og lys i én.

Januar måneds melankoli, eftertænksomhed og refleksion er fint afsøgt og sanset og kan sikkert genkendes af mange. Bogen er udmærket illustreret af kunstner Solvejg Dühring.

Af eksempler på andre digtsamlinger, der følger en bestemt tidsperiode, kan fx nævnes Tommy Heisz: I udkantenHaiku eller Ole Bundgaard: HaikuAf eksempler på andre digtsamlinger, der følger en bestemt tidsperiode, kan fx nævnes Tommy Heisz: I udkanten eller Ole Bundgaard: .