Bøger / skønlitteratur / digte

Digte


Beskrivelse


Digte om Gud, naturen og poetisk repræsentation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2017

af

af

Thomas Olesen

d. 24. jan. 2017

Det er de store filosofiske spørgsmål om Gud og altings begyndelse og slutning, der males op i disse digte. Anbefales til den filosofiske læser med et vist kendskab til klassisk litteratur.

Digtsamling i to dele, del 1 med undertitlen "Observationer af stilhed og mørke", del 2: "Ordene er ekkoer fra Atlantis". Digtene er klassisk centrallyriske og gør brug af varierende poetiske former. Tematisk kredses der om de store spørgsmål som Gud, naturen og metapoetiske refleksioner over repræsentation og digterens evne til at gengive verden: "Det er mindet om verden / der kaster mig ind i de farver / jeg ville afbilde den med. / De mønstre jeg sætter / med mine hænder og mine fødder / er jeg den eneste der ikke kan se".

Flot digtsamling med filosofisk klogt og tvivlende jeg. Mange referencer til litteraturens store stemmer. Ensomhed og melankoli løber som en grundstemning gennem hele samlingen.

Gunnar Ekelöf er en tydelig inspiration, men også Simon Grotrian pga. det religiøse og salmerne samt de mange sproglige kortslutninger og vilde ordbilleder. Også en post-romantisk hilsen til Schack von Staffeldt og dennes store digt, "Indvielsen". Hos Esben Skovgård er digterens indvielse i naturen og evigheden ikke helt entydig.