Bøger / skønlitteratur / digte

Digte


Beskrivelse


Digte. Konkrete, særegne og vilde visionære selvbiografiske øjeblikke om livet, troen, naturen, læseren, håbløsheden og dagligdagens epifanier, i et ekspressivt og billedrigt formsprog.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 8. aug. 2019

Digte der er både konkrete og kryptiske, og som med et ekspressivt sprogbrug og en ikke mindre eksplosiv billeddannelse, er tankevækkende og æstetisk overvældende. Til interesserede i digte med et avanceret billedsprog.

Bogen rummer fem afdelinger af titelløse prosadigte, der surrealistisk og selvbiografisk handler om livet, læseren, naturen, troen og dagligdagens epifanier, i et ekspressivt og billedrigt formsprog. Ofte optræder der billeder fra den kristne tankeverden og ofte er digtene humoristiske. Grotrian har skrevet mere end 50 bøger, de fleste er digtsamlinger, senest Mit nøgne hjerteI morgen gælder alle hjerter, eller salmer, senest samlingen I morgen gælder alle hjerterBogen rummer fem afdelinger af titelløse prosadigte, der surrealistisk og selvbiografisk handler om livet, læseren, naturen, troen og dagligdagens epifanier, i et ekspressivt og billedrigt formsprog. Ofte optræder der billeder fra den kristne tankeverden og ofte er digtene humoristiske. Grotrian har skrevet mere end 50 bøger, de fleste er digtsamlinger, senest Mit nøgne hjerte, eller salmer, senest samlingen .

Grotrians seneste (og sørgeligt sidste) digtsamling er nøgternt betitlet "Digte", men indholdet er ligeså vildt, visionært, vildledende og poetisk pragtfuldt som vanligt. Man efterlades altid med åben mund, efter endt læsning af Grotrians digte, dels fordi det er så kryptisk, men især fordi det er så smukt og lige på kornet. Og så må man ikke glemme Grotrians humor, det legende og overrumplende i ordenes sammensætninger. Det her er som sagt ingen undtagelse og hans faste læsere vil være begejstrede.

Grotrian er unik i sin form, men man kan fremhæve fx Peter Adolphsen, Per Højholt og Pia Juul som beslægtede digtere, med vilde, billedrige digte, der forsøger at konkretisere verden i et surrealt formsprog.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2019

af

af

Daniel Boysen

d. 16. sep. 2019

Vittige, vanvittige og virkelig gode digte af Simon Grotrian, som kan få selv de mest erfarne læsere til at svimle ud og nå universets dybder. Simon Grotrian (1961-2019) har skrevet en på mange måder...


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2007

af

af

Vibeke Hove Hansen

d. 16. apr. 2007

Hyper moderne digtning i et kristent univers. 40 korte, smukke og gådefulde digte spændt ud mellem himmel og helvede. Som titlen antyder, er det forfatterens tyvende digtsamling Hver side rummer et d...


Kristeligt dagblad

d. 20. aug. 2019

af

af

Peter Stein Larsen

d. 20. aug. 2019


Information

d. 16. aug. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 16. aug. 2019Informationer og udgaver