Bøger / skønlitteratur / roman

Digterens død


Beskrivelse


Simons bedste ven, digteren Pelle, har begået selvmord. Året efter kan Simon stadig ikke få det til at stemme, så han starter sin egen undersøgelse af hændelsen. For læsere af tænksomme romaner tilsat lidt spænding.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 28. aug. 2020

Simons bedste ven, digteren Pelle, har begået selvmord. Året efter kan Simon stadig ikke få det til at stemme, så han starter sin egen undersøgelse af hændelsen. For læsere af tænksomme romaner tilsat lidt spænding.

Pelle var en lovende digter, men begik alligevel selvmord. Et år efter står Pelles bedste ven, Simon, tilbage med spørgsmålet, hvorfor? Pelle var ikke typen, der begår selvmord. Simon indleder sin egen efterforskning og opsøger alle de vidner, som overværede Pelles død i forsøget på at finde oversete spor. Undervejs bliver Simon draget ind i Pelles digterverden, der til tider grænser til det maniodepressive. Efterforskningen får sat mange tanker i gang hos Simon og han får svært ved at opretholde sit normale liv. Torben Munksgaard har senest udgivet digtsamlingen Mere lysMurenI virkeligheden og romanerne Muren og I virkelighedenPelle var en lovende digter, men begik alligevel selvmord. Et år efter står Pelles bedste ven, Simon, tilbage med spørgsmålet, hvorfor? Pelle var ikke typen, der begår selvmord. Simon indleder sin egen efterforskning og opsøger alle de vidner, som overværede Pelles død i forsøget på at finde oversete spor. Undervejs bliver Simon draget ind i Pelles digterverden, der til tider grænser til det maniodepressive. Efterforskningen får sat mange tanker i gang hos Simon og han får svært ved at opretholde sit normale liv. Torben Munksgaard har senest udgivet digtsamlingen Mere lys og romanerne og I virkelighedenPelle var en lovende digter, men begik alligevel selvmord. Et år efter står Pelles bedste ven, Simon, tilbage med spørgsmålet, hvorfor? Pelle var ikke typen, der begår selvmord. Simon indleder sin egen efterforskning og opsøger alle de vidner, som overværede Pelles død i forsøget på at finde oversete spor. Undervejs bliver Simon draget ind i Pelles digterverden, der til tider grænser til det maniodepressive. Efterforskningen får sat mange tanker i gang hos Simon og han får svært ved at opretholde sit normale liv. Torben Munksgaard har senest udgivet digtsamlingen Mere lys og romanerne Muren og .

Forfatter Torben Munksgaard har en bachelor i filosofi og den viden trækker han på i krimien her. Den giver et reflekteret og indsigtfuldt indblik i det moderne menneske, hvilket er dét, man skal læse bogen for. Absolut velskrevet, men kræver lidt mere af den gængse krimilæser.

Kan sammenlignes med Selvmorderen, der ligeledes beskæftiger sig med eksistentielle diskussioner.


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2020

af

af

Arne Larsen

d. 24. sep. 2020

Torben Munksgaard springer ud som krimiforfatter. I en nyskabende sammensmeltning af spænding og samtidsskildring har han skrevet en utraditionel, men særdeles smuk krimi. Torben Munksgaard er en vele...


Politiken

d. 15. dec. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. dec. 2020


Jyllands-posten

d. 5. okt. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. okt. 2020


Weekendavisen

d. 30. dec. 2020

af

af

Bo Bjørnvig

d. 30. dec. 2020


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2020

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 24. okt. 2020