Bøger / skønlitteratur / roman

Diktator


Beskrivelse


Italien 58 f.kr. Cicero er på flugt fra et Rom, hvor nye vinde blæser, og intriger og magtkampe står på dagsordenen. Cicero får både brug for sine evner som filosof, politiker og taler i forsøget på at hjælpe det land han elsker så højt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 27. maj 2016

I afslutningen på trilogien om Cicero flyder blodet i Roms gader, mens vi er vidner til at den romerske republik bliver til Romerriget. Til læsere af historiske romaner og mere specifikt til dem der interesserer sig for det antikke Rom.

Tredje bind i Robert Harris' trilogi om Marcus Tullius Cicero starter i 58 f.kr., umiddelbart efter handlingen i bind to Lustrum. Bogens fortæller er slaven Tiro, der fungerer som Ciceros privatsekretær og ven, faktisk hans nærmeste betroede. Cicero er på flugt fra Rom, da de mange magtkampe der udspiller sig, har placeret ham på "den forkerte side". Men balancen tipper og snart kan Cicero vende tilbage. Men det Rom han kender er ved at ændre sig for bestandigt, da Gaius Julius Cæsar har andre planer.

Harris har haft afgang til et imponerende kildemateriale og det bruger han på fornem vis. Som i de bedste historiske romaner formår han både at gøre tidsperioden og personerne ægte. Ikonet Cicero fremstår som et ægte menneske med både stærke og svage sider, og samtidig gør Harris det troværdigt hvor dygtig en politiker og taler Ciecero var. Grebet med at lade Tito, der var en virkelig person der nedskrev Ciceros samlede værker, være fortæller er godt set, og man får også som læser et godt indblik i en vigtig overgangstid i Roms historie.

I de to første bind i trilogien og i den historiske krimi Romersk blod møder vi også Cicero.


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2016

af

af

Jan Michael Johansen

d. 27. aug. 2016

Tredje og sidste bind i Robert Harris' fremragende historiske serie med den kendte advokat og orator Marcus Tullius Cicero i hovedrollen. ’Diktator’ er kulminationen på trilogien om Marcus Tullius Cic...