Bøger / faglitteratur / opskrifter

Din egen slankekurs : få styr på dine spisevaner med nydelse og lyst


Beskrivelse


Øvelser og redskaber til at tage magten over vægten og få sundheden tilbage, baseret på forskning i, hvordan psyken påvirker spisevanerne. Med opskrifter og råd til, hvordan man skaber sund, sanselig og smagfuld mad, der tilfredsstiller sanserne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 13. mar. 2013

En bog om at slanke sig til dem, der vil have øvelser og redskaber til at få sundheden tilbage. Henvendt primært til kvinder. Forsiden er en kvinde, der står og jonglerer med forskellige grøntsager og frugter.

Alette Jarulf er uddannet professionsbachelor i human ernæring, og har skrevet bogen i samarbejde med Niels Svanborg, journalist og kommunikationsrådgiver. Med udgangspunkt i sig selv beskriver hun på humoristisk vis, hvordan man kan blive stresset af mad, sundhed og vægt. Det hele skal i stedet handle om lyst og ansvar. Hun beskriver hvordan kroppen fungerer. Her er lidt om forbrænding, stofskiftet, fedt, kulhydrat m.m. Hun beskriver, hvordan man kan arbejde med sine vaner og bryde dem. Til sidst kommer hun med en lang række gode øvelser og konkrete råd til, hvordan man selv kan skabe sund, sanselig og smagfuld mad. Udgangspunktet er, at det ofte handler om hvordan psyken påvirker spisevanerne. Generelt gøres meget ud af at det ikke er et quick-fix, men små ændringer der skal til. Bogen er illustreret med humoristiske tegninger og skrevet i en let tone. Der lægges op til at tage en beslutning om den slankekurs man længe har tænkt på.

Kan sammenlignes med Tab fedtet : punkt for punkt, 2013. Der kommer slankebøger i en jævn strøm hele tiden, mange med samme fokus på at ændre vaner og med madopskrifter.

Det er ikke noget nyt i denne bog. Den er let at læse, og med en god sproglig tone. Der er fokus på nydelse og lyst i forbindelse med spisevaner.