Bøger / faglitteratur

Din geniale dyrehjerne


Beskrivelse


En rejse i hjernens funktioner der sætter fokus på menneskets hjerne i forhold til dyrenes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 1. nov. 2016

En anderledes, tankevækkende og forunderlig bog om hjernen der sætter fokus på menneskets hjerne i forhold til dyrenes. For alle der interesserer sig for vores forunderlige hjerne.

Vi kommer rundt om hjernen på en anderledes måde, idet der bruges eksempler fra dyreriget til at sætte menneskehjernen i perspektiv. Mennesket og alle dyr med et nervesystem, har en fælles forfader en halv milliard år tilbage. Vi ser på blæksprutten, der har nervecentre i armene, kakerlakken, der kan overleve at få hovedet skåret af, elefantens snabel osv. Først afdækkes hvad hjernen er, dernæst ser forfatteren på hjernens grundplan, hvorefter de enkelte dele gennemgås og til slut noget om, hvad størrelse betyder, og hvordan man kan måle hjerner. Forfatteren har tidligere skrevet En bog om hukommelsenDen foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed sammen med Peter Lund Madsen og Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed. Han holder også foredrag om moderne hjerneforskningVi kommer rundt om hjernen på en anderledes måde, idet der bruges eksempler fra dyreriget til at sætte menneskehjernen i perspektiv. Mennesket og alle dyr med et nervesystem, har en fælles forfader en halv milliard år tilbage. Vi ser på blæksprutten, der har nervecentre i armene, kakerlakken, der kan overleve at få hovedet skåret af, elefantens snabel osv. Først afdækkes hvad hjernen er, dernæst ser forfatteren på hjernens grundplan, hvorefter de enkelte dele gennemgås og til slut noget om, hvad størrelse betyder, og hvordan man kan måle hjerner. Forfatteren har tidligere skrevet En bog om hukommelsen sammen med Peter Lund Madsen og . Han holder også foredrag om moderne hjerneforskning.

En lidt anderledes, populærvidenskabelig tilgang til hjerneforskning, der er både underholdende og interessant.

Det er nærliggende at nævne Peter Lund Madsens Dr. Zukaroffs testamente, der også gør det svære stof lettilgængeligt. Forfatteren har da også skrevet sammen med Lund Madsen. Denne lille bog om dyrehjernen kan fint læses som en form for supplement.