Bøger / faglitteratur / håndbøger

Din graviditet og fødsel : en komplet guide


Beskrivelse


Med denne bog i hånden, skrevet af ?Kgl. Hofleverandør? jordemoder Agnete Nørrelund-Madsen, bliver du bedre rustet til din nye tilværelse med børn. Bogen bugner af viden, gode råd og tips til dit fremtidsliv som forælder. Nu skal I være forældre, og med denne titel følger intentionen om at blive det bedste forældrepar i hele verden. Faktisk kan nogle opleve det som en konkurrence, der starter allerede i graviditeten - man skal helst fremstå som 100% lykkelige over den forestående begivenhed. Skal glæde sig betingelsesløst og virke ubekymrede og overskudsagtige i forhold til det ansvar, der følger med opgaven. Dette kan være svært at kombinere med de uventede følelser, der opstår: ?Er det ham jeg skal have barn med ? gud bedre det??, ?Er jeg overhovedet klar til at bære ansvaret??, ?Er jeg klar til at opgive min hidtidige tilværelse??. I alle er i samme båd ? det ville være unaturligt ikke at sætte spørgsmålstegn ved noget så endegyldigt og epokegørende som det at få et barn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2012

af

af

Katja Larsen

d. 31. maj 2012

En grundig guide til vordende forældre, der kan læses i et stræk eller bruges som opslagsværk.

Agnete Nørrelund-Madsen er vicechefjordemoder på Rigshospitalet og desuden kendt som ekspert i programmet "Mission baby" på DR1. Læseren får opdateret viden om alt i graviditeten; lige fra første graviditetstegn til forskellige fødselsscenarier. Læseren lærer blandt andet om, hvordan kroppen reagerer og hvad graviditet gør ved humøret. Om hvad der er godt for barnet i maven, og hvilke muligheder man selv har for at vælge til og fra under fødslen. Diverse myter får et los på en ganske befriende måde og der er små personlige historier fra forskellige gravide. Alt sammen serveres på en lettilgængelig og uhøjtidelig måde. Eneste anke kunne være, at den gravide læser muligvis mangler fotos af fostre og babyer, fremfor de ellers sjove tegninger.

To forskellige bud på bøger om samme emne er Graviditetshåndbogen fra 2011, der giver svar på 370 spørgsmål om graviditet samt den mere grundige Politikens graviditetsbog som udkom i 2010.

Din graviditet og fødsel er grundig, samtidig med at informationerne gives på en uhøjtidelig facon. Enhver gravid vil få glæde af denne guide. Især afsnittene om hvad der sker i hovedet på den gravide og mulighederne for at vælge til og fra under fødslen, bør læses af alle gravide.