Bøger / faglitteratur / leksika

Din guide til drømmenes verden


Beskrivelse


Drømmeleksikon med tolkninger af drømmesymboler og -temaer. Desuden Introduktion til drømmeteorier og -metoder, beskrivelse af drømmenes vigtigste egenskaber og vejledning til at arbejde med drømmene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 3. maj 2012

Din guide til drømmenes verden er skrevet til mennesker, der arbejder med drømme og psykoterapi, både som professionelle og som almindeligt videbegærlige. Den kan læses for sine teorier om drømme, eller den kan bruges som opslagsværk i forbindelse med drømmetydning.

Ole Vedfelt vil være kendt af mange som drømmetydningens "grand old man". Han skrev Drømmenes dimensioner, der udkom første gang i 1989, og siden er kommet i adskillige udgaver og på adskillige sprog. Han har desuden skrevet bøger inden for det psykoterapeutiske felt, og har publiceret artikler i en række videnskabelige tidsskrifter. Din guide til drømmenes verden har først et teoretisk afsnit med viden om drømme, hvor forskellige teorier gennemgås, og hjerne under søvn beskrives. Dernæst er der et afsnit om "kerneegenskaber", en slags arbejdsmodel, og til sidst en alfabetisk opbygget leksikondel, hvor enkelte tegn, begreber og handlinger beskrives og fortolkes. Bogen er illustreret i farver med kendte, malede kunstværker.

Sidste udgave af Drømmenes dimensioner af samme forfatter udkom i 2007, og har også en leksikondel. Derudover kom Politikens bog om drømme af Preben Grønkjær i 2005.

En grundigt gennemarbejdet bog om drømme med en stærk, videnskabelig tilgang og et tilgængeligt sprog. Jeg tror, den vil være efterspurgt, og den fortjener det.


Kristeligt dagblad

d. 5. maj 2012

af

af

Dorte Remar

d. 5. maj 2012