Bøger / faglitteratur

Din kompetente familie


Beskrivelse


Familieterapeutens gode råd til, hvad familier skal være opmærksomme på, for at få hverdagen til at fungere mindre konfliktfyldt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Kjær Schou

2008

Bogen henvender sig bredt til forældre, der interesserer sig for de kerneområder i familiens samspil, der er af betydning for børnenes opvækst.

Forfatteren har mange års erfaring som familieterapeut og har skrevet en række bøger og artikler. Han giver ingen kontante opskrifter på børneopdragelse, men peger i stedet på en række problemstillinger, forældre med fordel kan være opmærksom på. Alle børn og forældre er unikke, og derfor findes der ingen konkret facitliste på et vellykket samliv i familien. Børnenes trivsel er i følge forfatteren et resultat af kvaliteten af forældrenes individuelle og fælles liv. Børn har brug for forældre, der kender deres egne grænser og tør være personlige. En frugtbar relation mellem børn og forældre bygger på ligeværdighed, samtidig med at de voksne påtager sig lederskabet. Ud fra disse grundsynspunkter behandler forfatteren en række væsentlige problematikker i familielivet i 21 kapitler, der både kan læses i sammenhæng eller uafhængigt af hinanden.

Bogen følger op på grundholdningerne i forfatterens tidligere bøger, som fx bestselleren Dit kompetente barn (1. udgave 1995, seneste oplag 2007).

En velskrevet, klar og overskuelig bog, der i let tilgængelig form formidler en erfaren terapeuts indsigt i familierelationer, og som giver moderne forældre en overordnet forståelse for typiske konflikter med børnene.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 19 (2008)

af

af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 108, nr. 19 (2008)


Jyllands-posten

d. 15. maj 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 15. maj 2008


Politiken

d. 19. apr. 2008

af

af

Annemette Grundtvig

d. 19. apr. 2008