Bøger / faglitteratur til børn

Din krop


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ingrid Martlev

2007

Din krop er en del af en serie bøger til børn, der netop har lært at læse. Bøgerne er fyldt med billeder og en meget letlæst tekst. Bogen kan anvendes til den første faglige læsning og læsetræning.

Bogen er bygget systematisk op startende med skelettet, hvorpå musklerne er hæftet. Herefter lidt om åndedræt og blod, hjernen, og hvordan den virker, efterfulgt af øjne og syn samt øre og hørelse. Så følger kort lidt om maden og dens vej fra mund til ende - herunder nyrerne og blærens funktion. Indholdet afsluttes med oplysninger om hud og hår, og hvordan kroppen forsvarer sig mod angreb fra bakterier og virus. En ordentlig mundfuld med ganske lidt tekst, men gjort meget forståeligt og forklaret godt ved hjælp af sjove illustrative tegninger. Til sidst korte oplysninger, litteraturliste samt stikord. Forfatter og illustrator kendes også fra bogen Hvorfor spiser vi?, som supplerer herværende bog fint.

Jeg er ikke stødt på en så let bog om dette emne tidligere. Men der er udgivet rigtig mange bøger om kroppen inden for de seneste år. Kroppen fra serien Vores fantastiske verden fra 2003 er også skrevet for de yngste læsere, men alligevel ikke helt let.

Hvis de yngste børn i skolen vil læse en bog om kroppen, så finder de ikke noget lettere end denne. Det er ikke en fagbog, men en meget let forståelig gennemgang af kroppen - nogen vil måske kalde den for overfladisk? Jeg synes bogen er fornøjelig som introduktion til et vanskeligt emne.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 8 (2008)

af

af

Niels Peter Riising

Årg. 125, nr. 8 (2008)