Bøger / faglitteratur / vejledninger

Din selvhelbredende kraft : videnskabeligt bevis for at du kan helbrede dig selv


Beskrivelse


Om hvordan sindet påvirker helbredelsesprocesser og det modsatte vist gennem en række eksempler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 31. jan. 2014

For det alternativt orienterede segment, samt de konventionelt uddannede helbredere, der kigger over i det alternative - en gruppe, der er stadigt voksende.

Lissa Rankin er en amerikansk læge, der efter mange år som svoren tilhænger af evidensbaseret medicin, begynder at interessere sig for en række ekstraordinære eksempler på spontan helbredelse, går i dybden og undersøger karakteristika i den forbindelse. Placebo er jo selv i konventionelle kredse et anerkendt begreb. Og hvad er det andet end sindets egen evne til at påvirke kroppen? Bogen giver en lang række eksempler, indsigter og forklaringer om, hvordan sindet påvirker helbredelsesprocesser og det modsatte. Det er en bog, der bygger videre på en lang tradition af bøger fra Bernie S. Siegels Kærlighed, medicin og mirakler, 1988 og Depak Chopras mange titler. Rankin går skridtet videre og viser, at vi via sindet ligefrem er i stand til at ændre vores dna. Det, der gør os syge, er stress forårsaget af vores evindelige trang til at tilpasse os. Ovenstående er en meget overfladisk beskrivelse, som ingenlunde yder bogen retfærdighed.

Også i selvbiografien At dø for at leve vises, hvordan hele årsagen til (og helbredelsen af) sygdomme ligger i sindet eller bevidstheden. Nærværende titel har stor tyngde, fordi den er skrevet af en læge med udgangspunkt i videnskabelig bevisførelse.

Bogen er blevet godt hypet overfor sin målgruppe og vil uden tvivl nyde efterspørgsel i bibliotekerne.


Nyt aspekt

Årg. 46, nr. 2 (2014)

af

af

Lars Harrekilde

Årg. 46, nr. 2 (2014)