Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dinea : modertræets datter


Beskrivelse


Fantasy. Dinea hjemsøges af mareridt, hvor hun er dronning over et fjernt rige med feer. Hun møder den charmerende Lucien, som bortfører hende til "Gwlad y Tylwyth Teg", som er det rige, hun kender fra drømmene. Det viser sig, at Dinea er halvt fe og halvt menneske, og at hun er arving til rigets trone, Men vejen dertil er ikke nem, og hvem kan Dinea overhovedet stole på?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 30. sep. 2016

Eventyrlig og romantisk fantasy om den unge kvinde Dinea, som hvirvles ind i kampen om feernes rige. For unge fra 15 år.

Dinea hjemsøges af mareridt, hvor hun er dronning over et fjernt rige med feer. En dag møder hun den unge fe Lucien, som bortfører hende til "Gwlad y Tylwyth Teg", som er det rige, hun kender fra sine drømme. Det viser sig, at Dinea er halvt fe og halvt menneske, og at hun er den retmæssige arving til tronen. Bogen er skrevet af Louise Haiberg, som også har skrevet trilogien "Dæmondræberen".

Bogens kapitler skifter imellem Dineas og Luciens synsvinkel, og ind imellem skildres Dineas mareridt. De mange skift er svære at holde styr på i starten men giver bogen dynamik. Bogens sprog er for det meste ret højstemt og til tider noget klichépræget fx "Hendes duft hang som et falmende minde i luften" og "Kjolen gled som et let kærtegn ned over min krop". Ind imellem bruges nutidige vendinger, som ikke helt passer til resten, fx at Lucien er en "hottie" og en "fucking røv". Der er en del sensuelle scener og blodige kampe. Forsiden er meget indbydende i lilla nuancer, med sølvskrift og Dinea og Lucien i en øm omfavnelse.

Fans af "Dæmondræberen" vil også elske denne bog. Det lidt højstemte sprog, som blandes med nutidig sprogbrug minder om serien "Nattens hus".


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 19. dec. 2016

En god og spændende kærlighedsroman til unge, der har lyst til at læse om feer og fremmede universer. Mit syn på feer bliver aldrig det samme efter at have læst denne bog. Jeg har altid opfattet dem s...