Bøger / faglitteratur til børn

Dino-safari : et Lego eventyr fra den virkelige verden


Beskrivelse


Lego minifigurerne fortæller om forskellige dinosaurer, kødædere og planteædere. Lego figurerne fortæller i gule talebokse vittigheder og fakta om dyrene fra fortiden, og en Lego byggefigur foreslår forskellige byggeprojekter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 9. mar. 2017

To bøger, som med udgangspunkt i Lego minifigurerne, fortæller om henholdsvis dinosaurer samt om fisk og dyr i havets dyb. Der er fakta og byggeforslag sammen med en del billeder i farver for 8-11-årige. Børn fra 6 år kan bruge bøgerne sammen med en voksen.

I "På dybt vand" fortælles i kapitler med korte tekster om fx koralrevet, det åbne hav og om fisk og dyr, samt fx om skibsvrag. Tegnede Lego figurer fortæller vittigheder, sjove fakta og foreslår fx at bygge verdens flotteste ubåd i Lego. I "Dino safari" møder Lego figurerne forskellige dinosaurer, kødædere og planteædere. Lego figurerne fortæller i gule talebokse vittigheder og fakta om dyrene fra fortiden, og en Lego byggefigur foreslår forskellige byggeprojekter, som fx byg den største dinosaur og et højt udkigstårn til de opdagelsesrejsende. Der er også et afsnit om dinosaurernes farvel, da meteoren ramte for ca 65 millioner år siden.

De lette bøger fungerer især for Lego fans med interesse for fx hajer og dinoer. Der er også et par fjollede elementer som fx en Lego hotdog figur med taleboler. Bøgerne vil gerne både dække et emne og åbne for en Lego lege- og byggeverden, og det lykkes kun delvist.

Der findes et par omfattende bøger om Lego minifigurer, fx LEGO minifigurerVerdens største dyrHavet. En let fagbog om dinosaurer kunne fx være Verdens største dyr og om havets dyr fx HavetDer findes et par omfattende bøger om Lego minifigurer, fx LEGO minifigurer. En let fagbog om dinosaurer kunne fx være og om havets dyr fx HavetDer findes et par omfattende bøger om Lego minifigurer, fx LEGO minifigurer. En let fagbog om dinosaurer kunne fx være Verdens største dyr og om havets dyr fx .Informationer og udgaver