Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaur! : familiens store bog om dinosaurer og andre forhistoriske dyr


Beskrivelse


Først beskrives kendetegnet ved dinosaurer. Herefter om de geologiske perioder - trias, jura og kridttiden, som sluttede med en naturkatastrofe, der udslettede de fleste dyrearter. Til sidst jordens seneste og nuværende tidsalder, kænozoikum, hvor nye dyrearter og mennesket er udviklet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 26. mar. 2015

Stor flot bog med mange livagtige billeder af dinosaurer og spændende detaljer. Til 11-14-årige med interesse for dinosaurer og god til opgaver på mellemtrinnet.

200 sider med billeder og oplysninger om små og kæmpestore dinosaurer, som levede for 23 millioner til 235 millioner år siden. Indholdet er ordnet i fem afdelinger af forskellig størrelse. Først nogle generelle oplysninger om hvad der kendetegner dinosaurer. Herefter 3 dele om de geologiske perioder - trias, jura og kridttiden, som sluttede med en naturkatastrofe, der udslettede de fleste dyrearter. Til sidst jordens seneste og nuværende tidsalder, kænozoikum, hvor nye dyrearter og mennesket er udviklet. Bogen slutter med 30 sider om udforskningen af fossiler og de dyr, der overlevede den store naturkatastrofe. Hvert kapitel fylder en dobbeltside. Den egentlige tekst begrænser sig til en kort indledning til hvert kapitel. Al øvrig tekst knytter sig til de mange billeder og kort. Den kortfattede tekst giver mange spændende informationer, og der er en del faktaoplysninger og forklarende tekster. Bogen afsluttes af en ordliste og et fyldigt register.

Spændende bog, som kan bruges som bladrebog og opslagsbog.

Den første store bog om dinosaurer siden Den ultimative dinopædi.