Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurbogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2020

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 17. juni 2020

Om jordens historie, livets oprindelse, fossiler, og de første dyr og planter - men allermest om alle slags dinosaurer i havet, på jorden og i luften. Fra 11 år.

I bogen gennemgås jordens historie, livets oprindelse, de forskellige perioder i urtiden, typer af fossiler, Darwins teorier og dyrs og planters udvikling fra de tidligste urformer til de første menneskearter. Hovedvægten er på dinosaurer, og ca. 2/3 af bogen bruges på at gennemgå dinosaurer i havet, på jorden og i luften. Der er kapitler der fokuserer på de forskellige arter eller fx knoglebygning, haler, hoveder, adfærd, yngelpleje eller forsvarsmetoder. Bogen er gennemillustreret med computerskabte billeder og fotografier. Størrelsesforhold og andre detaljer er illustreret med tegninger. I slutningen af bogen findes 4 sider med ordforklaringer og et stikordsregister.

Grundig, spændende og glimrende bog til gode læsere fra mellemtrinnet og op. Også til voksne. Kan læses fra begyndelsen for et overblik over livets udvikling, eller bruges som opslagsværk eller bladrebog. Illustrationerne er flotte og bogen vil også være interessant for yngre læsere der kan have glæde af de gode illustrationer og en voksens formidler.

Der er mange bøger om emnet, og denne er ca. af samme sværhedsgrad som Min store bog om dinosaurer.