Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurer i kridttiden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 1. sep. 2014

Den interesserede dinosaurus-læser finder her en bladrebog med få oplysninger om levested, størrelse, vægt og føde. Bogen vil kunne selvlæses fra omkring midten af 4. klasse (10-11 år), men billedmæssigt vil den fint kunne bruges fra 7-8 års alderen (1.-2. klasse).

Fagbogen er lavet, så hvert opslag rummer en bestemt dinosaurus som hovedemne, men i brødteksten omtales ofte 2-3 andre dinosaurertyper, som tilsvarende er vist på de billeder, der er øverst på siden i opslaget. Brødteksten varierer mellem 10 og 16 linjer over opslaget og er sat med stor typografi. Alligevel bliver den komprimerede tekst forholdsvis svær at læse pga. de mange fagudtryk, der knytter sig til indholdet. Hvert opslag har nederst på en visualisering af størrelsesforholdet vist med et barn (10-12 år). På billederne er dinosaurerne nummereret, så man kan genkende dem i forhold til indholdet i billedteksten. Indholdsfortegnelsen er med fotooversigt af opslaget. Bagest er der dyrefortegnelse over de enkelte arter, en ordliste, som også kræver indsigt af læseren, samt stikordsregister.

Dette er en af mange titler om dinosaurer bl.a. Min første store bog om dinosaurer (12/44). Til undervisning foretrækker jeg Fortidsdyr i serien Faktisk! og Dinosaurer fra De små fagbøger.

Kan anskaffes til de dino-interesserede børn på børnebiblioteket eller i PLC, hvis der er behov for supplering.