Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 3. sep. 2010

Bøgerne giver et fint overblik over deres emne. Målgruppen er større børn på 11-14. Mindre børn kan hygge sig med at bladre og plukke lidt her og der. Til egentlig fordybelse egner bøgerne sig ikke.

De fire indbydende bøger, hvis forside prydes af et 3D-billede arbejder med emnerne på det overordnede plan, fint struktureret i undergrupper. Man skal ikke lade sig narre af de til tider lidt overfriske kapiteloverskrifter som fx Rædslernes hus om insekter i huset, for den store mængde informationer fejler ikke noget. De små underafsnit stiller alle et spørgsmål af typen "Hvad æder biller?" som så bliver besvaret. Næsten alle de mange illustrationer er farvelagte, naturalistiske tegninger. Bøgerne er udstyret med faktabokse, en overskuelig indholdsfortegnelse, ordliste, register og for den enkelte bog relevante ekstra features.

Der findes mange andre bøger med lignende indhold for målgruppen om de fire emner, fx Tjek kroppen fra 2009, Astronomiens og universets historie fra 2010 og Børnenes store bog om dinosaurer fra 2009. Bogen om minimonstre er lidt sin egen. De foreliggende præsenterer deres stof indbydende og interessant, og der er rundt omkring i bøgerne lidt anderledes vinkler på informationerne.

De fire titler, som udgør hele serien, supplerer øvrige bøger om emnerne fint. De bibringer ikke egentligt nyt, men præsenterer sig på bedste vis.Informationer og udgaver