Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Dinosaurer


Beskrivelse


I ord og billeder fortælles om dinosaurerne, man har fundet fossiler af. Nogle var ikke større end små fugle, mens andre var enorme. De mange illustrationer viser dyrene i deres formodede størrelser og omgivelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. dec. 2016

Bogen giver i tekst og tegninger fortællinger om dinosaurerne, man har fundet fossiler af. Nogle var ikke større end små fugle, mens andre var enorme. Frilæsning for alle interesserede fra 2. klasse.

Bogen hører til forlagets serie "En let bog om..." Den fortæller om dinosaurer i alle størrelser og farver. På de sidste opslag kan man læse om, hvordan forskere graver efter dinosaur-fossiler, og at de forsøger at gætte sig til, hvordan dyrene har set ud. De mange illustrationer viser dyrene i deres formodede størrelser og omgivelser. Der er tilhørende opgaver på hjemmesiden, der indeholder 10 spørgsmål til bogens tekst og illustrationer.

Bogen har et meget farverigt layout med tegninger af mange typer dinosaurer i forskellige størrelser. Omslaget viser en truende Tyrannosaurus Rex. Dinosaurernes navne og deres egenskaber er placeret ved siden af tegningerne. Der er ingen deling af ord, trods lange ord og navne på 10-13 bogstaver. Det kan være misvisende, at serien hedder "En let bog om ...", da teksten får et højt lixtal 17/ Lettal 14. Dog kender mange dinosaurernes navne i forvejen. Øverst på opslaget står nogle faktuelle oplysninger om dyrene; om føde, levesteder og størrelser. Enkelte oplysninger kan være overflødige, fx står der : "Masser af skarpe tænder" - det kan man sagtens se på illustrationen. Bogen kan benyttes som bladrebog.

En ældre, men mere læsevenlig bog om samme emne er fx Dinosaurer.