Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 26. juli 2019

To små fagbøger om de frygtindgydende dinosaurer og om de mere nuttede pandaer, skrevet af Henrik Enemark. Bøgerne er for alle fra 8-10 år.

Bogen "Dinosaurer" beskriver, hvordan man formoder de store øgler og krybdyr har levet på jorden gennem fortiden. Illustrationer viser forskellige typer af dinosaurer, man har fundet spor af, over abernes udvikling til mennesket, der senere indtog jorden, og de store dyr forsvandt. "Panda" beskriver to typer pandaer - den velkendte sort/hvide bjørn, man finder i Kinas bambusskove, og som vi nu kan møde i Zoo i København, samt den ikke så kendte lille røde panda, der hører under gruppen af halvbjørne. Dyrenes udseende, evner og levevis bliver beskrevet. Bagerst er et opslag om de truede bjørne i verden. Bøgerne, på ca. 30 sider, kommer i serien "Fakta Maxi" og har et lixtal på 17 og 21. Tekst, faktabokse, kort, fotos og tegnede illustrationer informerer om de to dyrearter.

Fagbøgerne giver læseren et godt indblik i dyrearternes levevis. Omslagene viser henholdsvis den frygtindgydende T-Rex og den mere nuttede sort/hvide panda. Teksten er sat i tekstblokke omgivet af informerende illustrationer, faktabokse, tidslinjer og kort, der understøtter hinanden. Typografien er lille.

Læs fx også Dinosaurer - og andre kæmpeøglerPanda samt PandaLæs fx også Dinosaurer - og andre kæmpeøgler samt .