Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurer


Beskrivelse


Mange børn er interesserede i dinosaurer. I denne bog kan man læse om, hvor og hvordan man finder dinosaurer, udgraver og udstiller dem. Bogen fortæller også om dinosaurernes levevis, udvikling, de danske dinosaurer på Bornholm og slægtskabet med fuglene. Dinosaurer indgår i serien GO Faglig læsning, som er en række bøger til selvstændig faglig læsning for børn i aldersgruppen 8-12 år. Dinosaurer er samhørende med bogen "Eds første kamp", der er en fiktiv fortælling om drengen Nils, der drømmer sig ind i dinosaurernes verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Damskier

2007

Denne bog er beregnet til undervisningsbrug fra 2.-5. klasse, men kan også bruges til selvstændig læsning fra 9 år. Den udkommer i serien GO faglig læsning og følges af bogen Eds første kamp (2007/12) der er en fiktiv fortælling relateret til dinosaurer.

Forfatteren er kendt for flere andre bøger i samme serie. Bogen er bygget op på sædvanlig vis med et emne pr. opslag og fortæller på udmærket vis om palæontologernes arbejde med at udforske dinosaurernes verden. Derefter får vi nogle sider med faktaoplysninger om nogle af dinosaurerne og til sidst en dansk synsvinkel med omtale af nogle fund fra Bornholm. Bogen er tæt illustreret med tegninger og fotografier. De fleste billeder er meget velvalgte og udvider teksten med nye oplysninger. Teksten er skrevet i et ligefremt sprog, men rummer nødvendigvis en række svære ord, der kun i begrænset omfang forklares. Der er et register, men ingen henvisninger til andre medier.

Der udkommer løbende nye bøger om dette for børn så fascinerende emne. Denne bog er i den lettere ende. Samtidig giver den et godt indblik i, hvordan vi har fået vores viden om dinosaurerne, og så har den tilmed et afsnit om danske forhold.

Derfor vil den udgøre et godt supplement til den eksisterende samling både i skole- og børnebiblioteker.