Bøger / faglitteratur til børn

Dinosaurernes føde : afdæk hemmelighederne bag dinosaur-fossiler


Beskrivelse


Dinosaurernes fødevalg og kamp for at skaffe føden, hvad enten de levede af smådyr, planter eller andre dinosaurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2009

af

af

Hans Radsted

d. 26. aug. 2009

Endnu en lille serie på fire bind om dinosaurer. Den kan med udbytte selvlæses fra ca. 12 år og billedlæses længe inden. Interesserede vil uden problemer tage den selv og til undervisning kan den bruges i emnearbejder på linje med de mange andre, som findes.

Forfatteren har lavet ganske mange bøger om dinosaurer, og han kender sit stof. Den nye serie indeholder fire titler, hvoraf nærværende altså handler om dyrenes føde. Det er ikke specielt meget, læseren får at vide lige netop om føden, men ellers ganske meget andet. Bogen er sat overskueligt op med 12 dobbeltopslag, som omtaler 18 forskellige dinosaurer. Sidst i bogen findes en udmærket illustreret dinosaur-guide delt i trias, jura og kridt og med dyrenes navne skrevet med lydskrift samt en henvisning, hvis de er nævnt i nærværende bog. Der er en side med ordforklaringer og et stikordsregister, som for det meste består af dyrenes navne. Hvert opslag har en eller to hovedillustrationer, en rimelig kort brødtekst, et kort med findested, en boks med en sammenligning mellem dyr og menneske og endelig en oplysning med findedata og en med fakta. Siderne er spændende at se på og de omtalte dyr ikke lige de mest almindelige.

Forfatterens serie Dinosaurer under lup, 2003 passer med målgruppen og hans serie fra samme år Forsvundet for altid henvender sig til en yngre aldersgruppe. Desuden er der jo rigtig mange andre muligheder.

Generelt en rigtig udmærket bog som kan bruges, hvis samlingen skulle være lidt tynd på området.Informationer og udgaver