Bøger / faglitteratur / biografier

Dirch Passer - et liv i billeder


Beskrivelse


Fotografisk portræt af komikeren og skuespilleren Dirch Passer (1926-1980), med anekdoter, livshistorier og citater fra familie, venner og kolleger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 16. mar. 2012

Denne titel egner sig for alle, der gerne vil læse og se lidt nærmere på Dirch Passer (1926-1980). Bogen er letlæst og med mange fotos, hvoraf nogle aldrig har været vist før. For alle der er interesseret i et stykke dansk komik historie.

Denne titel er et meget smukt værk, der beskriver Dirch Passer, hans liv, samt hans op- og nedture. Bogen er meget ærlig i sin beskrivelse af en af Danmarks største komikere, og det mærkes tydeligt, at forfatteren er en erfaren skribent. Bogen er inddelt i 10 kapitler, der hver især fortæller deres egen historie om Dirch. Her beskrives, blandt andet, hans samarbejde med Kjeld Petersen (1920-1962) i Kellerdirk Bros, samt hvordan han blev dansk folkeeje. Som titlen antyder, er bogen prydet af utallige flotte fotos, der dokumenterer et langt liv i komikkens tjeneste. Langt størsteparten i sort/hvid, men også nogle i farve. Selve bogen er indbundet i en lækker hardback indbinding, med dejlige tykke sider.

Forfatteren til dette værk har, i 2009, udgivet en biografi om Dirch Passer, ligesom der tidligere er udkommet mange andre titler. Dog skiller denne sig ud ved det fyldige billedmateriale der pryder siderne, samt karakteren af de enkelte billeder, hvoraf enkelte aldrig har været vist før.

Dirch Passer - et liv i billeder er en meget smuk bog, der i fotografi og tekst beskriver en af Danmarks største komikere. En bog der ville pryde enhver samling, stor som lille.


Jyllands-posten

d. 23. mar. 2012

af

af

Johs. H. Christensen

d. 23. mar. 2012