Bøger / faglitteratur / biografier

Dirch Passer


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Dirch Passers 90 års fødselsdag.

Med udgangspunkt i bl.a. interviews med venner, familie og bekendte tegnes et portræt af komikeren og skuespilleren Dirch Passer (1926-1980), der blev en levende legende i den danske underholdningsbranche, hvor varemærket ikke levnede megen plads til mennesket.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 9. sep. 2009

Biografien henvender sig til læsere med interesse i Dirch Passer, dansk filmhistorie og dansk revyhistorie.

Dirch Passer var en af Danmarks helt store entertainere fra tiden efter 2. verdenskrig og frem til sin død i 1980 - kun 54 år gammel. Han var en stor del af den danske film- og revyscene, hvor han medvirkede i rigtig mange film, revyer og skuespil. Hans utrolige evne til at få folk til at grine gjorde ham til et meget kendt ansigt, hvilket lagde et kæmpe pres på ham. Dirch Passer var et meget privat menneske, som ikke lukkede ret mange mennesker ind i privatsfæren, og hans image levnede ikke meget plads til mennesket Dirch Passer. Denne biografi bygger udover tidligere kendt materiale også på interviews med familie, venner og kolleger, som ikke tidligere har fortalt om Dirch. Bogen kommer hele vejen rundt om mennesket og gør op med nogle af de myter, der er omkring ham, såsom hans alkoholmisbrug. Den beretter igennem Dirch Passer også om dansk film- og revyhistorie, og om de professionelle partnere han havde fx Kjeld Petersen. Bagerst findes en liste over alle de film-, teater- og revyroller samt en diskografi. Bogen er flot illustreret med plakater og fotos.

Kære Dirch, 1981 af Malin Lindgren er skrevet kort efter Dirch Passers død i 1980.

En flot biografi som kommer bag om mennesket Dirch Passer og giver os større indsigt i en mand som betragtedes som folkeeje, og som den dag i dag stadig underholder alle uanset alder i sine mange film og sjove revynumre.


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2009

af

af

Henrik Lyding

d. 23. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 18. sep. 2009

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 18. sep. 2009


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2009

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 31. okt. 2009