Bøger / skønlitteratur / roman

Disciplen : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Kriminalpsykolog Sebastian Bergman involveres igen af Rejseholdet i opklaringen af en serie mord, der viser sig at have fælles træk med en tidligere seriemorders metode, og som involverer Bergman personligt. Samtidig har han sine indre dæmoner at kæmpe med.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 13. sep. 2011

De mange læsere af fx nordiske krimier og alle, der har læst første bog af forfatterne, vil med spænding og fornøjelse læse denne også.

Historien fortsætter om den dygtige, arrogante, sexafhængige og voldsomt irriterende kriminalpsykolog Sebastian Bergman, der stadig ikke har forliget sig med sin kones og datter død under tsunamien. Han involveres i en sag, hvor en serie mord begås på helt samme måde som nogle mord, han hjalp med at opklare mange år tidligere, men seriemorderen fra dengang er stadig fængslet. Hvordan kan det lade sig gøre, at alle detaljer passer sammen? Samtidig viser det sig, at alle ofrene har været blandt Bergmans mange sexpartnere. Politifolkene fra bind 1 er stadig på banen, og Bergmans hidtil ukendte, men nu genfundne datter fra ungdommen spiller også en central rolle. Det er en højdramatisk og overraskende historie, der fortælles effektfuldt og filmisk i korte kapitler og sceneskift. Samtidig udvikler personerne og deres samspil sig en del, og alene den historie gør læsningen interessant og en fortsættelse obligatorisk.

Manden der ikke var morder bør læses først, og begge bør læses før så mange andre (nordiske) krimier, for de ligger over gennemsnittet mht. kvalitet i originalitet, sprog og plot - en position, som dette bind understreger.

Spændende historie og spændende hovedpersoner i et højdramatisk plot, der fortælles effektfuldt. En krimi over gennemsnittet, og hvor den mangefacetterede hovedperson Stefan Bergman bliver interessant at følge.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 17. okt. 2011

Herligt og forrygende gensyn med kriminalpsykolog Sebastian Bergman og folkene fra Rejseholdet - svensk krimi, når den er allerbedst. En seriemorder er løs i Stockholm. Foreløbig er tre kvinder brutal...


Politiken

d. 15. okt. 2011

af

af

Mette Højbjerg

d. 15. okt. 2011


Børsen

d. 14. okt. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. okt. 2011