Bøger / skønlitteratur til børn

Disney Prinsesser


Beskrivelse


Billedbog. Pocahontas, Askepot, Belle, Snehvide og Ariel samt Tornerose, Jasmin og Mulan har alle brug for hjælp til at finde forskellige ting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Bråe Olesen

2008

Disse to tingfinderbøger er i den lettere ende, og kan bruges af og sammen med børn fra 4 år til underholdning og skærpelse af koncentrationen. Bøgerne har ikke nogen særlig skolerelevans.

I 8 opslag er de forskellige ting, der skal findes, præsenteret med en mindre tekstintroduktion. Disse er vist på hvid baggrund. Til højre er der i vanlig stil fra filmen et myldrebillede i klare farver. Sproget i opgaverne er både friskt, men også instruktivt. Teksten er ikke nødvendig for at løse opgaverne. I et niende opslag præsenteres yderligere opgaver til de otte opslag, og der er det nok nødvendig med lidt voksenhjælp for at gå tilbage til det rigtige opslag. I Biler er vi på besøg i filmens univers og scenografi i Kølerkildekøbning, men Lynet McQueen er ikke kun i centrum, Bumle og andre biler i byen har også fået hver deres opslag .I Prinsesser møder vi i 8 opslag Pocahontas, Askepot, Belle, Snehvide og Ariel samt Tornerose, Jasmin og Mulan.

Disse to er i den lettere ende hvad sværhedsgraden angår. Hvad kvaliteten angår er de i midten på skalaen. Der er tale om underholdning, populært, men også hurtigt glemt.

Bøgerne kan supplere en populær kategori på børnebibliotekerne. De er anvendelige, men de er ikke uundværlige.Informationer og udgaver