Bøger / skønlitteratur / dramatik

Dit ansigt kommer før mig : daglig tale


Beskrivelse


Gennem monologer forsøger Frederik at nå igennem til den tavse Alma, der forbliver stiltiende, mens Frederik krænger sin sjæl ud for hende.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 21. apr. 2010

Til læsere af ny ung lyrik.

Bogen er skrevet af Mikkel Thykier og er tredje, og sidste, del af digttrilogien Daglig tale. Thykier er uddannet fra forfatterskolen og har skrevet en del lyrik og prosa, men mangler stadig det helt store gennembrud. Bogen handler om det unge par Fredrik og Alma. Frederik taler og skiver breve til Alma om sine oplevelser, om musik, og om rejser, mens hun er tavs som graven. Stilen er minimalistisk og man skal selv tænke sig til den del af handlingen der ikke beskrives. Thykier skriver godt, men nogle gange bliver de lange enetaler lidt for komplekse. Bogen fungerer bedst, når det er de enkle følelser der blotlægges og dissekeres. Frederik taler til Alma, men i høj grad også til sig selv. Ofte foregriber Frederik svar fra den tavse Alma. På den måde spejler han sig, på narcissistisk vis, i sin egen usikkerhed for at bekræfte sig selv.

Denne bog fortsætter formen fra den forrige bog Godmorgen, Columbus og bryder kun formen lidt, da der også er en del fotos i denne bog. I stil minder Dit ansigt kommer før mit mest om den første bog i trilogien Daglig tale hvor det er monolog fra en person, modsat Godmorgen, Columbus hvor det er fra to forskellige personer.

En smal digtsamling, men som på sin egen elegante og subtile måde fænger en som læser.


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 15. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 26. juli 2010

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 26. juli 2010


Jyllands-posten

d. 26. maj 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 26. maj 2010


Standart

Årg. 24, nr. 2 (2010)

af

af

Martin Johs. Møller

Årg. 24, nr. 2 (2010)Informationer og udgaver