Bøger / faglitteratur

Dit barns selvværd : sådan styrker du gode tanker, livsglæde og trivsel hos dit barn (og dig selv)


Beskrivelse


Beskrivelse af selvværd, hvordan det udvikles og hvad det betyder for livskvaliteten, samt om lavt selvværd og mistrivsel. Med konkrete forslag, vejledning og øvelser i, hvordan man i familien kan arbejde med børns tanker, tankemønstre og større selvforståelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 17. aug. 2016

Hvordan styrker vi bedst vores børns selvværd og sikrer dem et godt udgangspunkt for livsglæde og trivsel? Lettilgængelig vejledning til forældre, bedsteforældre og fagpersonale, der arbejder med børn og unge.

Håndbog i 3 dele, der har 3 personaer som gennemgående tema. Først en introduktion til begrebet selvværd, dernæst en guide i at støtte børn i forskellige aldersgrupper til et bedre selvbillede og til sidst en vejledning, hvis "skaden er sket". Lene Væsel er psykolog og baserer cases og teori på sin mangeårige praksis og arbejdet med angst-, stress- og depressionsramte. Bogens hovedtese er, at det er bedre at forebygge end at helbrede og at vi gennem tilgangen til børn og unge kan bidrage til udviklingen af deres selvværd og derved mindske risikoen for psykiske problemer. Udgangspunktet er at arbejde med den måde vores tanker påvirker vores følelser og er tænkt som en hjælp til forældre, bedsteforældre og fagpersonale, der ønsker at lære børn og unge at forholde sig til deres egne tanker og handlinger og på den måde få en større selvforståelse og egenomsorg.

Lettilgængelig og overskuelig tilgang til et kompliceret emne. Relevant både for forældre, andre pårørende og fagpersonale, men kan også bruges af voksne med lavt selvværd.

Børns selvfølelseGlade børn med højt selvværd og Glade børn med højt selvværd minder om denneBørns selvfølelse og minder om denne.