Bøger / faglitteratur

Dit barns selvværdsfølelse - nøglen til dets liv : hvordan du fremmer dit barns selvværd, kreativitet, styrke og livsmod


Beskrivelse


Om hvordan forældre giver deres børn selvværdsfølelse og gåpåmod og derved forbedrer deres sociale evner, deres indlæringsevner og kreativitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2003

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 9. maj 2003

Selvværdsfølelsen er nøglen til det gode liv. Har man den som grundlæggende selvopfattelse, kan man tåle alverdens fortræd og alligevel opleve lykke og succes. Mange undersøgelser peger på forskellen mellem den velfungerende person og den, der tumler gennem tilværelsen. Forskellen ligger i personens indstilling til sig selv. Et højt selvværd er en iboende følelse af selvrespekt, hvor man accepterer sine svagheder i lyset af sine styrker. Når børn udvikler forskellige grader af selvværd, hænger det sammen med selve følelsen af at være elsket. Børnene spejler sig i deres forældres holdning til dem. Til trods for at omtrent alle forældre elsker deres børn oprigtigt og vil dem det bedste, er der mange børn, der føler sig uelskede. Det skyldes forældrenes manglende evne til at kommunikere deres kærlighed. Går det galt er alt dog ikke tabt på gulvet. Selvopfattelsen er tillært og kan ændres gennem livet. Forfatteren, der er amerikaner, har arbejdet som psykolog med børn og familier i 25 år og undervist i kommunikation i lige så mange. Det er 1. gang hun præsenteres på det danske bogmarked, hvor hun vil møde konkurrence af et væld af andre kvalificerede titler om emnet. Målgruppen er forældre til hjemmeboende børn.