Bøger / faglitteratur

Dit barns søvn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2018

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 5. apr. 2018

Her er bogen, der kan rede dig fra søvnløse nætter, mens du har mindre børn. Den giver en kort, charmerende og letforståelig guide til hvordan man hjælper sit lille barn til bedre sovevaner.

Bogen indeholder kapitler om gode sengetidsvaner, om mareridt og sovedyrsvalg. Men den overvejende del er løsningsforslag til, hvad man kan gøre, hvis ens børn sover for lidt, er meget ulykkelige ved sengetid eller vågner mange gange i løbet af natten.

I vores samfund fylder børns søvn eller mangel på samme rigtig meget hos mange forældre. Denne bog tilbyder god og brugbar hjælp, og så er den skrevet i et letforståeligt sprog og relativt kortfattet. Det har man brug for, hvis man ikke får sin nattesøvn. Alt i alt synes jeg det en fin og brugbar udgivelse.

Der er i de senere år kommet en del bøger om børns søvn. De kan groft set deles op i to hovedgrupper. Der er dem, der forklarer, hvordan man er nødt til at være konsekvent og lære barnet at falde i søvn alene, selvom det græder. Godnat og sov godtSov igennem uden gråd er nok den mest omtalte af disse. I den anden lejr finder vi en bog som Sov igennem uden gråd, som beskriver metoder, hvor tryghed og forældrekontakt er i fokus. Begge disse er bøger er væsentligt mere omfattende end nærværende, lille værk, som dog holdningsmæssigt minder mest om sidstnævnteDer er i de senere år kommet en del bøger om børns søvn. De kan groft set deles op i to hovedgrupper. Der er dem, der forklarer, hvordan man er nødt til at være konsekvent og lære barnet at falde i søvn alene, selvom det græder. Godnat og sov godt er nok den mest omtalte af disse. I den anden lejr finder vi en bog som , som beskriver metoder, hvor tryghed og forældrekontakt er i fokus. Begge disse er bøger er væsentligt mere omfattende end nærværende, lille værk, som dog holdningsmæssigt minder mest om sidstnævnte.