Bøger / faglitteratur

Dit omdømme på sociale medier : sådan kommunikerer du godt med din målgruppe


Beskrivelse


Gennemgang af hvordan man tilrettelægger en kommunikationsstrategi målrettet de sociale medier.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 23. okt. 2012

Håndbog om strategisk kommunikation på de sociale medier. Henvender sig til alle kommunikatører, primært de med begrænsede budgetter og tid, det kunne fx være biblioteksansatte.

Kan du huske bloggeren Dorte Tofts rolle i IT-Factory sagen, eller at Liberal Alliance brugte 16 millioner kampagnekroner i sidste valgkamp, men først kom på alles læber, da Joakim B. Olsen på Facebook "brækkede sig over fattigdomsdebatten". Gode eksempler på de sociale mediers indflydelse. Bogens forfatter Trine Nebel, som kalder sig specialist i omdømme, har skrevet en letlæst og meget brugbar håndbog om kommunikation via de sociale medier, både om faldgruber og muligheder. Nøgleordene er dialog og modtageren i centrum. Hun gennemgår bl.a. de forskellige medier og giver gode råd til, hvordan man gebærder sig alt efter målgruppen. Herunder den virtuelle opslagstavle Pinterest, som er én af de nyeste platforme. Se fx forfatterens på Pinterest.com/trinenebel.

Netværkssamfundet, 2012, handler om, hvad netværkssamfundet gør ved os som individer. Der findes flere bøger om historien bag Facebook. Trine Nebel er måske mest kendt for at have skrevet den nytårstale, som Helle Thorning-Schmidt burde have holdt.

Jordnær og meget brugbar håndbog i at bruge de sociale medier bedst muligt. Hvordan spreder du dit budskab, brander dig selv og plejer dit omdømme? Anbefales varmt til alle, fx biblioteksansatte der gerne vil i dialog med en nærmere defineret målgruppe.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. sep. 2014

For ledere og kommunikationsmedarbejdere i mindre virksomheder, organisationer og foreninger.

Der er et behov for et strategisk sigte med at bruge de sociale medier, hvis man er en institution eller en virksomhed. Man skal være organisatorisk parat, fokusere på og udvælge de medieplatforme, man vil være tilstede på, hellere gøre det godt få steder end sprede sig over alle de nye platforme, der dukker op. Bogen gennemgår blandt andet de mest kendte af de sociale medier, beskriver etiketten de forskellige steder og gør opmærksom på, at god kommunikation i allerhøjeste grad er tovejskommunikation. Så det er vigtigt at lytte til, hvad der bliver sagt "derude", og man skal være opmærksom på WOM - word of mouth, omdømmet derude, der meget hurtigt kan sprede sig viralt og komme ud af virksomhedens kontrol. Forfatteren præsenterer et antal medieovervågningsprogrammer, som man kan anvende for at screene ens egen virksomhedsomtale. Det er et relativt nyt emneområde inden for kommunikationsfeltet, der er ligefrem opstået jobs som online reputation manager.

Ændringerne i forhold til 1. udgaven er en opdatering af afsnittet, der gennemgår de forskellige sociale medier, ligesom afsnittet om tendenserne i USA er ajourført. Der er desuden tilføjet et nyt kapitel om visuel kommunikation på SoMe, som er det nye ord for de sociale medier.

2. udgave af guidelines for virksomheder og organisationer, når de bringer de sociale medier i spil i kommunikationen med omverdenen.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 2 (2013)

af

af

Thomas Hag

Årg. 44, nr. 2 (2013)