Bøger / faglitteratur / vejledninger

Dit rummelige selv : ryd op - og opdag, hvem du er


Beskrivelse


Om at skabe harmoni og enkelhed i ens hjem og liv ved at rydde op såvel fysisk som mentalt, med praktiske øvelser og råd til, hvordan man kan transformere det sted men bor og arbejder og bringe omgivelserne i balance.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 5. mar. 2013

En bog om mental oprydning, og det at få ryddet op i sine ting. Mon ikke der er flest kvinder, der vil læse den.

Forfatteren er amerikaner og arbejder med feng shui m.m. Det er en selvhjælpsbog med inspiration til at skabe enkelhed og harmoni i hjemmet, i hverdagen og i sindet. Hun gør meget ud af, at beskrive hvad rod er for en størrelse. Rod definerer hun, som alt det, der står i vejen for oplevelsen af det menneskelige selv. Hendes fokus er, at få læseren til at opdage alle de mange små som store begrænsninger, vi sætter op for os selv i hverdagen. Et af hovedbudskaberne i bogen er, at vi skal turde give os selv plads til at mærke vores følelser, vores svingninger, skabe et rum af tryghed, integrere vores skyggesider og være medfølende over for os selv. Jeg kan på mange måder godt lide at læse hendes bog, selvom hun måske skriver det samme som mange andre forfattere om opmærksomhed, at mærke sig selv og være nærværende. Sproget flyder let fra hendes pen med en enkelthed, som alle kan forholde sig til og genkende sig selv i. Bogen er fuld af indsigter, praktiske øvelser både til at få ryddet op, der hvor vi bor, men også til den mentale oprydning.

Der er bl.a. Ryd op i dit rod med Feng Shui, 2007 og Skift kurs : sådan bliver den svære forandring nemmere, 2013. Anden relevant litteratur kan være bøger om mindfulness.

En udmærket bog om enkelthed og harmoni i tilværelsen. Jeg tror, der er mange kvinder, der vil låne den med hjem.