Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ditte & Lady


Beskrivelse


Ditte er flyttet til en ny by og hendes far beslutter, at hun må droppe den farlige ridesport. Selvom Ditte ikke plejer at lyve, så vil hun ikke opgive sin elskede Lady og rideskolen Ponygården.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 10. sep. 2013

Ny, dejlig serie for hestetossede piger fra 10 år. Den indtagende forside og en placering blandt bibliotekets hestebøger vil helt af sig selv sikre mange udlån.

Forfatteren har skrevet flere ungdomsbøger og modtog i 2010 Skolebiblioteksforeningens Forfatterpris for Min fucking familie. Her kommer hun med 1. bind i en ny hesteserie, og man mærker virkelig hendes baggrund som hestepige i den hjertevarme skildring. 12-årige Ditte er flyttet til en ny by, og hendes far synes at hun skal droppe den farlige hestesport. Ditte begynder dog at gå til ridning på Ponygården sammen med klassekammeraten Sofie og opdager, at hun har et særligt tag på den nye hest Lady. Dittes forældre arbejder meget og hun begynder at lyve for dem, for at kunne fortsætte med sin ridning og får hjælp af pigerne på rideskolen. Da veninden Sofie kommer ud for et dramatisk styrt, opdager Dittes far det alligevel, men det hele ender lykkeligt. Bagsideteksten lover, at hvert bind i serien vil følge én af pigerne fra rideskolen. På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Sproget er flydende, og personskildringen er vedkommende og troværdig.

Serien lander midt mellem Inger Frimanssons UFO-Klubben og Pia Hagmars Klara-serie, men topper dem begge kvalitetsmæssigt.

Lækker ny hesteserie med QR-koder og en spændende opbygning. Den vil være helt nødvendig på alle bibliotekers heste-hylder.


Weekendavisen

d. 21. feb. 2014

af

af

Damian Arguimabau

d. 21. feb. 2014


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 1 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 1 (2014)