Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Divergent Four : Tobias' fortællinger


Beskrivelse


Science fiction. Den 16-årige Tobias skal vælge hvilken faktion, han vil tilbringe resten af livet i. Han gør oprør mod sin despotiske far ved at bryde familietraditionen og slutter sig nu til faktionen, Skytenglene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 5. nov. 2014

En uundværlig tillægsbog, der fortæller om de begivenheder, der gik forud for handlingen i "Divergent"-trilogien. Denne gang får vi historien i første person set med Tobias' øjne. Velskrevet og spændende underholdning for 12-16-årige.

Denne science fiction-bog for unge handler om Tobias, der bryder med familietraditionen og gør oprør mod sin far ved at slutte sig til faktionen "Skytsenglene". Man følger ham i det hårde udvælgelses- og træningsprogram, han skal gennemgå i starten sammen med de andre "nye". Man hører også, hvordan Tobias får navnet "Four". Tobias fortæller selv historien i jeg-form. Sidst i bogen er der tre korte afsnit, der skildrer Fours første møder med pigen, Trish.

Det er en meget spændende og velskrevet bog, der vil interessere både piger og drenge. Veronica Roth har en meget enkel og effektiv skrivestil. Her er ikke nogle overflødige ord eller fyld, og tempoet er nærmest hæsblæsende. Det lidt dystre fremtidsmiljø, hvor alle mennesker på et tidligt tidspunkt i livet vælger deres rolle for resten af livet, er beskrevet overbevisende og fantasifuldt. Hovedpersonen, Four er fint beskrevet, og man lærer ham rigtigt godt at kende og kan følge hans udvikling.

Lignende bøger, der vil have interesse, er Suzanne Collins' science fiction-trilogi "The Hunger Games". Den foregår også i en fremtid, hvor umenneskelige samfundssystemer har magten. Begge serier har en 16-årig som hovedperson.