Bøger / faglitteratur

Dizzy Mizz Lizzy : en drengedrøm


Beskrivelse


Beretningen om de tre musikeres opvækst, deres møde med musikken, mødet med hinanden, gruppedannelsen, og den musikalske rejse, der for alvor tog fart, da de vandt DM i rock i 1993.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2015

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 24. nov. 2015

Husker du riffet i "Waterline"? Nynner du melodien, når du læser "Say my name silver flame.."? Så ved du, hvorfor du vil læse denne biografi. Hvis ikke, så læs alligevel om Dizzy Mizz Lizzy, der var med til at forandre dansk rock.

Jan Poulsen har skrevet denne biografi med opbakning fra og ved hjælp af interviews med medlemmerne i Dizzy Mizz Lizzy. Bogen handler om Dizzy Mizz Lizzy og kommer derfor ikke ind på forsanger Tim Christensens senere solo-karriere, medmindre det er relevant i forhold til historien om gruppen. Beretningen spænder over de tre musikeres opvækst, deres møde med musikken, mødet med hinanden, gruppedannelsen, og den musikalske rejse, der for alvor tog fart, da de vandt DM i rock i 1993. Berømmelse, succes, udbrændthed, opløsning i 1998, kort gendannelse i 2010 og genaktivering i 2015.

Velskrevet biografi, hvor forfatterens interesse for og viden om Dizzy Mizz Lizzy kommer til udtryk. Det mærkes, at der har været en god og konstruktiv kontakt mellem de tre musikere i gruppen og forfatteren. Fakta underbygges af interviewcitater og krydres med anekdoter. Veldokumenteret med registre, diskografi og koncert oversigt. Illustreret med fotos af gruppens medlemmer og promo-materiale på relevante steder.

David BowieNeil Young også af Jan Poulsen og Neil Young af Karsten Jørgensen er eksempler på andre ligeså velskrevne musikbiografierDavid Bowie også af Jan Poulsen og af Karsten Jørgensen er eksempler på andre ligeså velskrevne musikbiografier.


Berlingske tidende

d. 14. nov. 2015

af

af

Mads Hendrich

d. 14. nov. 2015