Bøger / skønlitteratur / roman

Djævel i forklædning


Beskrivelse


Krimi. En autocamper eksploderer på byens campingplads. Den tilhører en ugleset journalist. Men er det hans lig som drabschef Bengt Langer og hans team finder i vraget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 18. juni 2020

En autocamper eksploderer på Grønnehave Camping i Helsingør. Den tilhører en ugleset journalist. Men er det hans lig som drabschef Bengt Langer og hans team finder i vraget? Til læsere af danske krimier.

3. del af krimiserien om Bengt Langer. Da en tysk registreret autocamper eksploderer på byens campingplads, og et lig findes i det udbrændte vrag, får Bengt Langer en sag på halsen, som har rod i en fatal 30-års fødselsdag 10 år tidligere og med tråde helt tilbage til besættelsestiden. Autocamperen tilhører journalisten John Jeppsen, som har både en fængselsdom og et flerårigt eksil i Berlin bag sig. Nu er han vendt tilbage til barndomsbyen Helsingør. Men han har gamle fjender i byen, som ikke ønsker at der rodes op i fortiden.

Selve krimiplottet er solidt skruet sammen, men handlingen skrider lidt langsomt frem. Talesproget virker omstændeligt, hvilket gør at personerne ikke kommer rigtigt til live.

Kan sammenlignes med Marcus Falk-serien, som også foregår hos Nordsjællands Politi, fx Forklædt til mord. Denne bog er dog bedre, men der er et stykke op til toppen af dansk krimi.