Bøger / skønlitteratur / roman

Djævelens værk


Beskrivelse


Krimi. Et mord bliver begået på Assistens Kirkegård og ved obduktionen opdager knogleekspert Josefine Jespersen, at der er ridset et kors ind i kraniet. Snart bliver der talt om Djævelens værk, da flere mord med samme signatur dukker op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 28. mar. 2017

Et bestialsk mord bliver begået på Assistens Kirkegård og snart kommer flere mord til. Alle ligene får ridset et kors ind i kroppen og nogen taler om Djævelens værk. For alle krimielskere, der holder af blodige krimier.

Over 1000 skeletter skal flyttes fra Assistens Kirkegård for at gøre plads til den nye metro. Retsantropologen Josefine Jespersen leder arbejdet med at flytte gravene. En aften bliver en kollega brutalt myrdet og smidt i en grav. Obduktionen viser, at der er ridset et kors ind i kraniet. Politiets efterforsker Alexander Damgaard skal opklare mordet, snart findes flere lig og alt tyder på, at en satanistisk morder er på spil. En katolsk præst bliver konsulteret og han er ikke i tvivl om, at Djævelen er indblandet og at gravåbningerne har åbnet en port til det onde. Lotte Petri har tidligere udgivet Den 5. plage, som har Selma Eliassen som hovedkarakter.

Mange mord bliver begået i denne nye bog med Josefine Jespersen i hovedrollen, lidt for mange til at plottet er troværdigt. Ellers er det en spændende krimi, hvor historien bærer præg af god og interessant research. Som læser skal man ikke være bleg for udpenslede mordscener.

Før døden lukker mine øjne har ligeledes en retsantropolog som hovedkarakter og ellers kan man ty til Cornwells serie om Scarpetta. Petri kan sammenlignes med en forfatter som Anna Grue.