Bøger / skønlitteratur / roman

Djævelens ven


Beskrivelse


Krimi. Kriminalinspektør Banks og hans nærmeste medarbejder i Yorkshire, Annie Cabbot, arbejder på to sager om mord på unge kvinder. Sagerne har på bizar og mystisk vis forbindelse med hinanden, og efterhånden som den dybere sammenhæng afsløres, må de selv nødtvungent tage deres eget indbyrdes forhold op til revision.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. mar. 2009

Absolut bred målgruppe blandt læsere af spændingsbøger, kan også bruges til dem, som ellers helst læser de mere klassiske britiske krimier.

Sjette krimi i forfatterens serie med kommissær Banks. Et velfungerende mix af klassisk britisk detektivarbejde tilsat moderne spændingselementer, som her den altid populære seriemorder-ingrediens. I den engelske Yorkshire-region finder man 2 kvindelig. En handicappet kvinde sidder i sin kørestol på en klint, hvor fugle allerede hygger sig med blod og snask fra hendes overskårne hals. Og i en skummel gyde ligger en ung kvinde mishandlet, voldtaget og død. Umiddelbart ingen forbindelse, men Banks, der kører i Porsche, og lytter til Tom Waits på sin iPod, bruger dygtigt deduktion, og måske er der alligevel en sammenhæng? Kvinden sat i kørestol af en spritbilist er før ulykken del af en diabolsk morder-duo med sin daværende mand, specialiseret i tortur og mord på unge kvinder. Dengang fik hun tilnavnet "Djævelens ven". Spændende og velfungerende plot. Første titel jeg har læst af Peter Robinson, men jeg kunne nemt finde på at også at læse de allerede udkomne 5. Og er det ikke tilskyndelse nok roser både Stephen King og Ian Rankin på denne udgaves omslag.

Uden nogen direkte sammenligning vil jeg anbefale på linie med fx Ian Rankin, Mark Billingham, men også til læsere fx af Colin Dexter.

Underholdende gedigen krimi, der både er klassisk og lidt moderne, uden på nogen måde at revolutionere genren.


Politiken

d. 23. maj 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. maj 2009


Weekendavisen

d. 17. apr. 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 17. apr. 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 8 (2009)

af

af

Thorstein Theilgaard

Årg. 155, nr. 8 (2009)