Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Djævlekulten


Beskrivelse


Noget tyder på, at en djævlekult er på spil i den lille by Grimstrup. Isabella får brug for alle sine clairvoyante evner, men hvad med forelskelsen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 8. maj 2015

3. del i gyserserien "Hjemsøgt" fra den lille by Grimstrup, hvor 15-årige Isabella med de clairvoyante kræfter bor. Kræfter, som hun og hendes venner får stærkt brug for, da en djævlekult vil overtage byen. Gys og spænding for 11-14-årige.

Det spidser til i Grimstrup, hvor tre unge med clairvoyante evner ellers lever et helt almindeligt teenageliv. Noget tyder på, at mørkets kræfter endnu ikke er bekæmpet, men tværtimod er ved at samle sig til det afgørende slag. Isabella, som er bogens fortæller, står særligt for skud og bliver både lokket i fælder og udsat for mordforsøg. Men mens uhyggen stiger, og de unge har travlt med at udrede, hvad det er, der foregår, bliver der også plads til forelskelse. Slutningen er dramatisk. Forsiden er i samme slørede stil som resten af serien. Forfatteren kender vi fra en lang række børne- og ungdomsbøger. De første to bind hedder Pigen på loftetDen døde skov og Den døde skovDet spidser til i Grimstrup, hvor tre unge med clairvoyante evner ellers lever et helt almindeligt teenageliv. Noget tyder på, at mørkets kræfter endnu ikke er bekæmpet, men tværtimod er ved at samle sig til det afgørende slag. Isabella, som er bogens fortæller, står særligt for skud og bliver både lokket i fælder og udsat for mordforsøg. Men mens uhyggen stiger, og de unge har travlt med at udrede, hvad det er, der foregår, bliver der også plads til forelskelse. Slutningen er dramatisk. Forsiden er i samme slørede stil som resten af serien. Forfatteren kender vi fra en lang række børne- og ungdomsbøger. De første to bind hedder Pigen på loftet og .

En tempofyldt og hurtigt læst bog med et nutidigt og enkelt sprog med korte sætninger. Det almindelige danske miljø får handlingen tæt på læserne, som også vil sætte pris på det romantiske islæt og de forskellige intriger vennerne imellem.

Meget mærkeligt, MyntheEt skær af mørke og Et skær af mørke handler også om at være synskMeget mærkeligt, Mynthe og handler også om at være synsk.