Bøger / faglitteratur / erindringer

Djævlen ligger i detaljen : sager fra en kriminalteknikers liv


Beskrivelse


Kom med helt ind i kriminalteknikerens verden. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for true crime og danske drabssager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 8. apr. 2022

Kom med helt ind i kriminalteknikerens verden. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for true crime og danske drabssager.

Bogen åbnes med et forord, der kort gør rede for at Bent Hytholm Jensens motivation for at skrive bogen kommer fra den store publikumsinteresse, der er for det kriminaltekniske arbejdsområde. Prologen beretter om forfatterens arbejde i Thailand i kølvandet på tsunamien i 2004. Herefter følger afsnit, der kort fortæller om hvordan han endte som kriminaltekniker i Teknisk Afdeling, hvordan gerningssteder sikres, og hvordan der arbejdes kriminalteknisk ved brand, under vand samt hvilke metoder, der anvendes til sikring af spor som fx fingeraftryk, DNA, fodaftryk og blodstænk. Alle afsnit ledsages af eksempler fra nogle af de sager, som Hytholm har arbejdet med i virkelighedens verden, fx Amagermanden og Peter Lundin. Der er også beskrivelser af nogle af de internationale operationer, Hytholm har været udsendt til, fx Phuket i forbindelse med tsunamien i 2004, Rwanda i efterdønningerne af folkemordet og branden på Scandinavian Star.

Velskrevet og spændende beretning fra kriminalteknikerens arbejde. Der gives et godt indblik i, hvilke metoder, der arbejdes med under drabssager, men der er også en gennemgang af udviklingen indenfor området gennem 80 år.

Om arbejdet med drabssager i Danmark findes bl.a. også Gerningsstedet.