Bøger / faglitteratur / biografier

Djævlens dagbog : Alfred Rosenberg - Hitlers chefideolog og hans hemmelige optegnelser


Beskrivelse


Beretning om Hitlers chefideolog, Alfred Rosenberg (1893-1946), på baggrund af hans dagbogsoptegnelser, der på mystisk vis forsvandt under Nürnbergprocessen, og først blev genfundet i USA i 2013.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 21. feb. 2017

Gennemarbejdet og spændende beretning om Hitlers chefideolog Alfred Rosenberg og jagten på hans hemmelige dagbogsoptegnelser, der på mystisk vis forsvandt under Nürnbergprocessen. En pageturner som vil begejstre alle med interesse for 2. verdenskrig.

Om Alfred Rosenbergs (1893-1946) karriere som højtstående nazist, og om hvordan han som Hitlers chefideolog lagde fundamentet for Holocaust. Omdrejningspunktet er Rosenbergs hemmelige dagbog, som spænder fra 1936 og til vinteren 1944, og de omstændigheder, der førte til, at dagbogen forsvandt efter Nürnbergprocessen, hvor Rosenberg blev dømt til døden. Bogens to forfattere, den tidligere FBI-agent, Robert K. Wittman, og den pulitzer-vindende journalist, David Kinney, fortæller sideløbende historien om, hvordan den tysk-amerikanske anklager ved Nürnbergprocessen, Robert Kempner, fik fragtet en række uvurderlige originaldokumenter, herunder også Rosenbergs håndskrevne dagbog, til sit hjem i USA, og hvordan Henry Mayer, der var chefarkiver ved U.S. Holocaust Memorial Museum, i samarbejde med Wittman, jagtede og fandt bogen i 2013.

Fremragende bog, der både giver læseren et skræmmende indblik i en mindre kendt, men afgørende, nazists tanker og en spændende detektivhistorie. Historieformidling på højt niveau.

Rosenbergs dagbog er tilgængelig online på United States Holocaust Memorial Museums site. Heri kan man læse om hans tanker, hans filosofi og samarbejde og kampe med andre naziledere.