Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Djævlens søn


Beskrivelse


Jeppe rejser igen tilbage i tiden for at hjælpe Lea med at lede efter guldkruset. De rider til den gamle kirke og leder i Elverkongens kammer. Spændingsserie med eventyrlig fortælling for 9-11-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Dette er 2. del i den letlæste spændingsserie De magiske lys for børn fra 9 år og opefter. Bogen har et lix-tal på 18,3 og kan anvendes til lystlæsning eller læsekurser. Det er en handlingsmættet fortælling, som fanger og fastholder læseren gennem hele bogen.

Jørn Jensen er en fantastisk forfatter af letlæste bøger for børn og han har et ufatteligt omfattende forfatterskab bag sig. Det er svært at finde et emne, som han ikke har skrevet bøger om. Denne nye serie fra hans hånd er virkelig god og kan godt ende med at blive en af hans allerbedste. Hovedpersonen Jeppe kommer på en tidsrejse mellem nutiden og fortiden i jagten på et guldkrus. Han er oppe mod farlige fjender, men har samtidig mange gode hjælpere samt en mobiltelefon, som kan kommunikere gennem de to tidslommer.

Bogen fanger de børn, som også er vilde med Josefine Ottesens serier Drageherren og Sagaen om Sigurd. Begge serier har, pudsigt nok, samme illustrator som denne serie, hvilket gør det let at overbevise målgruppen om seriernes fælles kvaliteter.

Fængslende og handlingsmættet fortælling, som vil blive læst ivrigt af børn med hang til spænding.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 13. jan. 2023

Jeppe rejser igen tilbage i tiden for at hjælpe Lea med at lede efter guldkruset. De rider til den gamle kirke og leder i Elverkongens kammer. Spændingsserie med eventyrlig fortælling for 9-11-årige.

Serien er i 3 bind. I 1. del møder Jeppe og Julie en mystisk mand, Lund, som siger han er arkæolog og leder efter et gammelt krus af guld. Han har nogle gamle skrifter, som forudsiger at når en dreng fra Højerup ser det store og det lille lys samtidig, så finder han kruset. Helt tilfældigt slår Jeppe en gnist samtidig med et lyn på himlen, og så sendes Jeppe 250 år tilbage i tiden. Her møder han smedens datter Lea og sammen leder de efter guldkruset. Desværre leder den onde mand Felix også efter kruset. Gennem telefonopkald fra Julie på tværs af tiden, lykkedes det for Jeppe at komme tilbage til nutiden, men uden kruset - og nu tror Felix at Jeppe er djævlens søn, fordi han har en mobiltelefon. I 2. og 3. del skal Jeppe vælge om han tør rejse tilbage igen og hjælpe Lea. Bøgerne har hårdt omslag, er fra serien "Læseklub. Rød" og historierne har lixtal 15.

Meget velskrevet og spændende historie. Den er tidligere udgivet med andre tegninger. Bortset fra ændringer i bynavnene, så er historien den samme. Disse nye tegninger er flotte og mere moderne.

Til læsere af Josefine Ottesens serier fx Krigerprinsessen. Bind 1-3.