Bøger / faglitteratur til børn

Djengis Khan - verdens hersker


Beskrivelse


Djengis Khan skabte det mongolske kejserdømme ved at erobre størstedelen af de eurasiske steppeområder, herunder Kina, Rusland, Persien og store dele af Mellemøsten. Mange ville ham til livs, men hver gang undslap han. Der er mange teorier om hvordan han døde i 1227.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 26. mar. 2014

Velegnet til såvel selvlæsning som emne- og projektarbejder fra ca. 3. kl. altså fra ca. 9-10 år.

En dramatisk fortælling om en historisk personlighed der levede i begyndelsen af 1200-tallet. Bogen indeholder en del faktuelle oplysninger. Der er lagt vægt på de drabelige, blodige og voldsomme sider af Djengis Khans liv. Vi følger hvordan Temüjin bliver gift med Börte og hvordan han samler mongolerne, og derefter bliver udråbt til Djengis Kahn, som betyder Verdens Hersker. Bogen indeholder utallige slag, fx mod kineserne i Xi Xia og Jin, og slagene mod den islamiske verden i det nuværende Kasakhstan, Usbekistan og Iran. Der blev ført krig ud fra devisen, erobre så meget land som muligt indenfor kortest mulig tid. Slagene fremstilles særdeles blodige og bestialske, og det er ikke uforståeligt at Djengis Kahn blev opfattet som brutal. Der er i bogen en grum historie om Jamukha, Kahns tidligere ven, der angriber Kahns hær, og senere må, efter eget ønske, lide stranguleringsdøden, da han ønskede en død, der var ublodig. Kahns fire sønner bliver enige om, hvem der skal være farens arvtager. Bogen er læsevenlig, med overskuelige sætninger og fremragende blyantstegninger og et imødekommende layout og god typografi.

Kan sammenlignes med Alexander den Store af Torben Casey Andersen.

Spændende bog der mikser faktuelle oplysninger med mere fiktive beskrivelser om Djengis Kahn. Bogen er tilpasset målgruppen.