Bøger / skønlitteratur / roman

DNA


Beskrivelse


Krimi. En kvinde myrdes brutalt, og kvindens lille datter, der gemmer sig under sengen, er det eneste spor som kriminalassistent Huldar har at gå efter. Kort efter myrdes en anden kvinde og politiet får travlt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. aug. 2016

En kvinde myrdes brutalt i Reykjavik, muligvis er der en seriemorder på spil. Til læsere af nordiske krimier.

Efter en prolog, hvor vi er tilbage i 1987 hvor tre søskende bliver revet væk fra hinanden, springer handlingen frem til nutiden, hvor en lille pige bliver vidne til at hendes mor myrdes på brutal vis. Kriminalassistent Huldar leder efterforskningen og han får hjælp af psykologen Freya, som bliver linket til den lille pige. Det viser sig også at Huldar og Freya tidligere har haft et one night stand og det gør samarbejdet lidt kompliceret. Og så myrdes en anden kvinde og måske er en seriemorder på spil. Første bind af Yrsa Sigurðardóttirs serie om Huldar og Freya.

Bogen er solid og velskrevet og et mesterligt kapitel ca midtvejs sætter for alvor gang i sagerne. I forhold til selve plottet er der ikke meget originalitet. Tilgengæld er forfatteren god til skabe uhyggelig og intens stemning, hvor der lånes en del greb fra gysergenren. Det er dog en skam at Island, og nærmere bestemt Reykjavik, ikke udnyttes bedre som location, da miljøet fremstår generisk. Det samme kan siges om hovedpersonerne.

Sigurðardóttir har skrevet flere romaner der foregår på Island. Samuel Bjørks serie om Holger Munch og Mia Krüger, eksempelvis Uglen dræber kun om natten, er også oplagt.


litteratursiden.dk

d. 22. aug. 2016

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 22. aug. 2016

Dette er første bog på dansk i en serie, som blev kåret til årets krimi i Island i 2014. Jeg vil med gysende glæde læse den næste bog. Det tegner til at blive en rigtig god krimiserie. Datteren vækker...


Politiken

d. 1. feb. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. feb. 2017


Kristeligt dagblad

d. 19. sep. 2016

af

af

Mie Petersen

d. 19. sep. 2016


Weekendavisen

d. 26. aug. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 26. aug. 2016