Bøger / skønlitteratur / digte

Dobbelt A : digte fra Aleppo, digte fra Aalborg


Beskrivelse


Digte. Prosadigte om livets tunge øjeblikke skrevet i samarbejde mellem en syrisk og dansk digter med afsæt i borgerkrigen i Syrien og byerne Aleppo og Aalborg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 18. apr. 2017

Dubletdigtsamling om livets tunge øjeblikke skrevet af en syrisk og en dansk digter i fællesskab. For digtlæsere med interesse for mellemøstlig poesi og krigen i Syrien. Kan også være relevant for unge i ungdomsuddannelserne.

Prosadigte skrevet af Nader Alkasem (f. 1967), digter og advokat fra Aleppo i Syrien og Claus Nivaa (f. 1977), forfatter og gymnasielærer. Begge nu bosat i Aalborg. Alkasem reflekterer i sine digte, der er oversat fra arabisk, bl.a. over borgerkrigen i Syrien og erindringen om en tabt verden: "Aleppo er den flaske parfume/ der en dag gik itu/ udover mit værelses gulv/ Glasset gennemborer/ Duften dvæler/ Hvor end du befinder dig/ i stedets beklædning". Claus Nivaa forholder sig i samlingens længste digt bl.a. kritisk til den danske polariseringskultur: "og Gud Fader se nåde i den medialiserede muslim/ der ikke helt rigtigt ved at/ Der er et yndigt lad/ Det står med brede bøge". Illustreret med fortolkende træsnitsvignetter af Martin Bowyer.

Letlæst digtsamling, der indeholder nogle hårdtslående digte om krig, død og savn, men også håb og kærlighed. Interessant koncept at sætte to digtere fra to byer og kulturer sammen.

Forlaget Korridors seks bind i "Poetic corridors" er en litterær udveksling mellem syriske og danske forfattere. Ambitionen med udgivelsen var ifølge forlagets hjemmeside: "med skønlitteraturen som medie, at skabe en kulturel og kunstnerisk platform for dialog mellem Damaskus og København", se fx De utro.