Bøger / skønlitteratur / roman

Dobbeltspil i Odessa


Beskrivelse


Maiken Tarp fra Udenrigsministeriet bliver kaldt til Ukraine for at hjælpe en dansk Danida-rådgiver. Her bliver hun involveret i en højspændt situation, hvor alle involverede spiller dobbeltspil, og hvor udfaldet foruden personlige og økonomiske interesser gælder liv og død.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 18. juli 2019

Ukraine er et af verdens brændpunkter og skueplads for denne danske thriller, som drives frem af storpolitik, økonomiske interesser og private hævnmotiver. For vante læsere af dramatiske og komplekse spændingsromaner.

Fjerde selvstændige spændingsroman med Maiken Tarp, der nu arbejder med sikkerhed i udenrigsministeriet. Hun har tidligere arbejdet i Forsvarets Efterretningstjeneste og er alenemor til et lille barn, efter at hendes mand blev dræbt i tjeneste i Irak. I hemmelighed drømmer Maiken stadig om hævn. Nu bliver hun kaldt til Kiev, hvor en dansk Danida-rådgiver er blevet truet på livet. Rådgiveren er gammel flamme og kollega, som ikke fortæller Maiken alt. Med i spillet er også folk fra den danske ambassade, en ukrainsk oligark, dennes sikkerhedschef samt hans tidligere elskerinde. Alle har adskillige dagsordener, men hver især har de kun begrænset indsigt i de højspændte begivenheder, der er under opsejling og forløses under stor dramatik ved Sortehavet.

Med en fortid i udenrigsministeriet har Mogens Blom forståelse for udenrigspolitik og intriger, og han kombinerer sin viden med et spændende og kompliceret plot. Afviklingen foregår med sikker hånd, og som læser er man godt underholdt, selv om man skal holde tungen lige i munden for at holde rede på de mange tråde.

Læses sammen med de øvrige titler i Mogens Bloms serie, Gidsel i AmmanArven fra BasraEnken fra Kiev, Arven fra Basra og Enken fra Kiev, samt spændingsromaner af Leif Davidsen og Morten HesseldahlLæses sammen med de øvrige titler i Mogens Bloms serie, Gidsel i Amman, og Enken fra Kiev, samt spændingsromaner af Leif Davidsen og Morten HesseldahlLæses sammen med de øvrige titler i Mogens Bloms serie, Gidsel i Amman, Arven fra Basra og , samt spændingsromaner af Leif Davidsen og Morten Hesseldahl.


litteratursiden.dk

d. 18. nov. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 18. nov. 2019

Rasende spændende bog udstiller dansk diplomatis uformåenhed over for storkapitalens interesser, herunder danske bankers hvidvaskning af korruptionsgevinster. I det fjerde, men selvstændige, bind om ...


Jyllands-posten

d. 29. sep. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. sep. 2019


Politiken

d. 22. aug. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. aug. 2019