Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dobbeltspil


Beskrivelse


Harj vil gerne have en kæreste, men han får pludselig to. Det bliver et farligt rod, som han får vældig mange problemer med. Gad vide, hvordan han løser det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 31. aug. 2011

Bogen er udgivet i serien Læselyn, som er en serie, der henvender sig til børn og unge, der ikke er "stærke" læsere. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden. Denne vil egne sig til unge fra ca. 13 år. Bogen er til fritidslæsning.

Målgruppen kender muligvis forfatteren. Han har skrevet to andre bøger Dem og os og Pistolen, der er oversat og udgivet i serien. I en realistisk ramme fortalt i et letlæst sprog med megen dialog møder læseren Harj. Han har indtil dato ikke haft en kæreste. Han vil forfærdelig gerne, men han tror ikke så meget på sig selv, at han tør tage initiativet. Pludselig får han muligheden for at få - ikke bare én - men to styk, og det er efter hans - og nogle af kammeraternes - udsagn to af de lækreste piger i byen. Han begynder et dobbeltspil, som han forventeligt kommer til at rode noget så grundigt rundt i, at han til sidst - også forventeligt - får nogle bank både udvortes og "indvortes". Han søger sin far og får konstruktive råd, som han vælger at følge med positiv løsning til følge. Forsiden viser et foto af en dreng flankeret af to piger.

Handlingen foregår i det samme miljø, som forfatterens to andre udgivelser i serien. Bogen har samme layout og størrelse som de andre i serien.

Denne bog kan helt sikkert appellere til - specielt drengene - i målgruppen. En potentiel læser fra målgruppen bliver ikke skuffet, hvis han vælger bogen ud fra forsidebilledet og bagsideteksten. Begge dele spiller godt sammen med indholdet.Informationer og udgaver