Bøger / faglitteratur

Dobbeltspil : spionerne bag D-dag


Beskrivelse


Historien om fem dobbeltagenters arbejde for at vildlede den tyske efterretningstjeneste frem mod invasionen i Normandiet i 1944 og få tyskerne til at tro, at invasionen ville ske et andet sted.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 22. aug. 2013

Bogen henvender sig til interesserede i historie, specielt spionage og 2. verdenskrig.

Forfatteren er historiker og klummeskriver ved The Times. Han har skrevet flere bøger om spionage. Bogen gennemgår i detaljer vildledningen af den tyske efterretningstjeneste Abwehr i årene op til D-dag i 1944. Hensigten var at få tyskerne til at tro at hovedinvasionen kom et andet sted. Allerede i krigens første måneder rekrutterer den engelske spionagetjeneste MI5 dobbeltagenter som tyskerne tror er deres egne. Bogen bygger på kendte og nyligt åbnede arkiver fra MI5, militæret og udenlandske bøger. Den giver et indblik i hvordan spionage foregik og i de fem hovedpersoners virke og personlighed (den spiller en stor rolle for en spion). Bogen er spændende som en spionroman. Det er den dokumenterede historie om luksus, elskerinder, dødsforagt, løgn på løgn, penge og drama mod finalen: Er dobbeltspillet lykkedes? Den er letlæst og illustreret med sort-hvide fotoer af personer og fantomhærene op til invasionen.

Der er skrevet mange bøger om spionage under 2. verdenskrig, og romaner med hovedpersonerne som forbillede. Fx Tate : en dansk-tysk dobbeltagent under Anden Verdenskrig, 2011. Han omtales også i nærværende bog. Ingen går dog så meget i dybden og er så allround emnemæssigt som denne bog.

En veldokumenteret gennemgang af en af de mere ukendte sider af en af verdenshistoriens vigtigste begivenheder.


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2013

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 20. okt. 2013


Weekendavisen

d. 4. okt. 2013

af

af

Hans Mortensen

d. 4. okt. 2013