Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Død agent : mission 4


Beskrivelse


Drengen Theo er en meget dygtig hemmelig agent med dæknavnet Scorpio. Han skal afsløre en farlig våbenhandler, så han kan blive sat i fængsel. Undervejs er Theo til sin egen begravelse. Bliver det mon hans sidste mission?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Inge Lykke

d. 17. maj 2013

Frilæsning til børn fra 8 til 10 år. Til børn som holder af action i stil med James Bond.

Scorpio befinder sig i en togvogn, hvor han opdager, at der er våben i en masse kasser, som ellers skulle indeholde frugt. Mænd fra Dunns bande overrasker ham, og han flygter, men flugten ender med, at han bliver skudt. Vi er med til begravelsen, men det viser sig, at Scorpio ikke ligger i kisten. Han havde skudsikker vest på. Nu tror Dunn, at Scorpio er død, og Scorpio kan i fred bryde ind hos Dunn. Han finder beviser på, at Dunn er våbenhandler. Efterretningstjenesten Gamma kommer ham til undsætning til sidst. Illustrationerne er actionfyldte farvede tegninger. Brun, grøn og sort er de gennemgående farver. På et dobbeltopslag er der mellem en hel og en halv side tekst. Sproget flyder let med mange korte sætninger.

Bogen er nr. fire i serien Scorpio, hvor vi bl.a. har hørt om bådpirater og narko. Nu er det så våbenhandel der berettes om i samme fortællestil, som i de forrige titler. For de 10-12-årige findes Mission kode hvor hovedpersonen er britisk efterretningsagent.

En spændende bog med meget handling og en masse drengedrømme, som udleves. Det godes kamp mod det onde, hvor det gode vinder i bedste James Bond stil.